Stationspulpet

Under våren har jag roat mig med att bygga en stationspulpet till mina moduler. På en modulträff finns ju behov av att kunna hantera vagnskort och fraktsedlar för mina industrier.

Provbygge

Hela bygget är ett prov och ska kanske i framtiden byggas med lite rejälare materiel i vissa fall. Exempelvis är 3 mm board lite för klent som skrivyta.

Det stora ”arbetet” var att vänta på 3D-skrivaren. De fyra hållarna jag gjort för fraktsedlarna tog 7 timmar vardera att skriva ut! Men nu när det är gjort tycker jag ändå det blev bra och de ger vardera fem fack till hantering av frakt- och händelsekort.

Platt paket

Hela skrivpulpeten kan demonteras så att den tar minimal plats och ingenting sticker ut. Den får då samma bredd och djup som en modul, så jag kan frakta den i mina vanliga modullådor också. Mycket praktiskt om än lite skruvande vid upp- och nedmontering.

Uppackad finns det plats för fraktsedlar på ovansidan, ett fack för papper/pärmar samt en liten låda för pennor och annat smått. Vid nedmontering kan benen stoppas i lådan och fästena mot modulen får plats under fraktsedelhållarna.

Det hela fästs med skruv i modulen och det finns tre ben som vilar mot en av mina modullådor, som måste stå under. På detta sätt blir skrivpulpeten relativt stadig.

Vidareutveckling

Några saker jag vill utveckla vidare är att göra pennhållare och kanske andra hållare/fack på ovansidan. Jag tänker mig också att man kan fästa olika saker på skrivpulpetens sidor, kanske mugghållare, körhandtagshållare och liknande. Till sist har jag även en idé om att ”vägg” i bakkant där man kanske kan montera en snabbklocka och/eller ställverk för växlarna. Vi får se vad som blir verklighet…


Publicerat

i

av

Etiketter: