MJ och solsken

Påskhelgen har varit produktiv och avkopplande. Det blev en del trädgårdsarbeten gjorda i solskenet, men även en del MJ-aktiviteter.

Dels har jag målat om en gammal Fleishmann kranvagn så den ska likna SJs kran. Det är ju mycket som inte stämmer med förebilden, men i detta fall har jag bestämt mig för att helt ignorera det. Jag känner för att ha ett arbetståg att köra omkring med, så detta får vara ”good enough”.

Parallellt med detta har jag byggt mer landskap på den modul jag började modifiera i höstas. Där har jag sen ett tag tillbaka målat kylhuset som ska stå där och nu har jag anpassat landskapet mer.

Jag behövde en sockel till kylhuset, då det ska kunna tas bort vid transport. Av 2 mm plastskiva skapades den och jag satte även fast några överblivna plastbitar som styrning för var huset ska stå.

Sen insåg jag att gårdsplanen runt huset behövde komma mer i nivå med rälsen, så det blev till att kapa 1,5 mm gummikork till lämplig storlek. Högre grund för huset gjorde även att marken runtom fick anpassas lite. Tur att det är enkelt att bygga om med markskiva!

Nästa steg var att grundmåla med grå färg där grusplanen ska vara och sen börja ballastera rälsen. Därefter kommer den spännande utmaningen att försöka få grusplanen bra och hyfsat realistisk…


Publicerat

i

av

Etiketter: