Låg aktivitet kring MMRC

Jag har senaste tiden prioriterat att få klart några moduler till körbart skick. Därför har det inte hänt så mycket kring MMRC, men det var ju planerat.

Kretskort & hållare

Det enda jag egentligen tillfört är att beställa ett nytt litet kretskort för att kunna koppla ihop två växlar, lysdioder och en knapp med kretskortsdatorn. Jag har precis lött fast komponenter och stiftlist, men ännu inte kopplat ihop med kretskortsdatorn. Målet är att göra det under Kristi Himmelsfärdshelgen.

För att kunna fästa kretskort och kretskortsdatorn i modulen, har jag även kontruerat en hållare och skrivit ut den på 3D-skrivaren. Jag har testat den utan att allting är riktigt hopkopplat och det ser lovande ut.

Inga skarpa tester ännu

En tråkig sak är att jag inte törs testa MMRC skarpt ännu. Jag har kommit på att när min programvara är beroende av ett nätverk, finns ju risken att ingen modul fungerar om nätverket slutar fungera. Och i dagsläget har jag ingen backup för nätverket.

Därför skulle jag behöva ändra programvaran så att den fungerar även utan nätverk. Det här är något jag tänkt, men sen inte arbetat vidare med. I dagsläget ”fastnar” programvaran i väntan på ett fungerande nätverk och det är inte så bra.

Nästa steg

Så mitt nästa steg är nu att bara få hårdvaran att fungera, men med en äldre version av programvaran (utan MMRC). När jag ser att allting fungerar får jag se över mina MMRC-program eller vad jag har för prylar i reserv, så att allting blir tillräckligt driftsäkert för en modulträff långt hemifrån.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: