MJ-mässan 2017

Under MJ-mässan 2017 i Uppsala var vi ett gäng som visade upp modulbygge. Vi gjorde det genom att i mässhallen bygga en modelljärnväg med hjälp av ”standardiserade” moduler.

Ritning på modulbana

Vår bana blev ungefär 6×6 meter och bildade ett U mot publiken. Den fungerade alldeles utmärkt även om många av modulerna var under olika stadier av konstruktion. Trafiken flöt på bra under bägge dagarna, på bara fem personer lyckades vi ändå ha något tåg igång på banan nästan hela tiden.

Vi som byggde banan

Det roliga med banan var just att vi bara var fem personer som bidrog till den. Vi hade byggt alla modulerna, lånat ut material, ordnat el och byggt upp körhandtagsbussen.

Det blev lite som en övning i att ordna modulträff och vi kunde samtidigt visa att det inte behöver vara så stor sak att ha en träff. Även en liten grupp människor kan få ihop en bra bana med ganska enkla medel.

Om mässan

Under mässan hade vi samtal om moduler och tåg med besökarna. Det var aldrig trångt och det gjorde att alla såg det de ville och vi fick tillfälle att prata. Vi hoppas vi har kunnat inspirera några fler till att ägna sig åt hobbyn.

Som vanligt på körningar ägnar jag mig åt så mycket olika saker, att jag glömmer ta bilder. Men den här gången kom kameran fram i alla fall två gånger, vilket du kan se nedan.

Thomas hade en filmkamera med, så här kommer även en oredigerad film från banan.