FRED-hållare med tving

Ett par av de saker jag konstruerat med min 3D-skrivare är en hållare för FRED-handtag och en skruvtving till detta. Hållaren på bilden är för ett handtag och är den första utskriften jag gjorde. Jag har sen dess snyggat till hållaren lite och dessutom gjort en variant för två handtag.

Eftersom jag redan har ont om tvingar till LN-boxar och Ekebus-paneler bestämde jag mig för att göra ett försök att konstruera en skruvtving också. En sån är ju egentligen inte så komplicerad, men bekymret är att göra en skruv i cad-programmet. Men som tur är finns ju YouTube, så efter ett par tittar där fick jag till skruven.

Många försök blir det

Det behövdes ytterligare att par försök med skruvhålet, mest pga skrivaren ger mycket mindre hål än vad jag ritar i programmet. Kan vara en intrimnings-sak på skrivaren, men jag vet inte hur jag ska justera…

Till slut fick jag dock till ett hål där skruven passade precis och det är den man ser på bilderna. Som man ser blir den inte helt stum, utan böjer sig om man skruvar för hårt. Men den klarar ganska mycket utan att gå sönder, ändå. Sen bilderna togs har jag justerat konstruktionen så att skruven ska kunna skruvas åt hårdare, genom att sätta skruvhålet längre in i bygeln. Tvingen blir lite speciell då, men fungerar förhoppningsvis bättre för att hålla LN-boxar, Eke-paneler och andra modulprylar på plats under modulen.

Överlag är jag nöjd med att ha en 3D-skrivar. Det ger många möjligheter att skapa anpassade modulprylar. Enda bekymret är att det tar en väldig massa tid att konstruera och testa det man gör.