Detaljera moduler

Jag har till slut fått en del moduler så pass klara att de har ordentligt landskap och tål att visas upp för publik. Modulerna är byggda vid olika tidpunkter, men jag har försökt hålla ett enhetligt landskap på dem. Totalt är det ungefär 2 m modul som tål att visas upp.

Alla moduler sammansatta
Alla landskapsmoduler sammansatta

Trots att modulerna känns klara, blev jag lite sugen på att detaljera dem. Mycket för att få möjlighet att prova lite nya tekniker i liten skala. Dessutom gör det nog att modulerna är lite mer intressanta att se. Jag provar mig fram och redovisar nedan vad som händer.

Luftledningsstolpe

På en av modulerna tillförde jag en luftledningsstolpe. Jag tog bara en borr och gjorde hål för den i markskivan. Sen satte jag dit stolpen, lade ballast runt den och limmade med vitlim. Direkt efter jag haft på vitlimmet, tog jag bort stolpen, så den inte blev fastlimmad.

Jag har dessutom målat fundamenten på de två luftledningsstolparna som finns. Jag har använt en ljusgrå färg och sen har jag gjort rostfärgade rinningar med färdig rost-wash. I efterhand har jag även kompletterat med en brun wash (en del raw umber och cirka 4 delar vatten) som gjorde att det blev lite bättre betongfärg.

Rådjur

På ett par ställen har jag placerat ut rådjur. De jag hade liggande i lådan (Noch 15740) tyckte jag såg för blanka ut. Dessutom saknades deras karakteristiskt vita rumpa. Så med hjälp av lite grå wash och ett penseldrag med gråvit färg blev det lite bättre. Kanske är de fortfarande för bruna, men det får vara.

Jag hade först tänkt att även borra ett 0,3 mm hål i en av deras ben för att där limma fast en bit pianotråd för att kunna sätta fast dem på modulen. Men benen var lite tunna och jag hade ingen 0,3 mm borr, så det fick vara. Jag har fäst dem med vitlim istället.

Comments are closed.