Spårnummeretiketter

På modulträffar kan det vara svårt för andra personer att veta vilket nummer de olika spåren har på mina moduler. Speciellt industrimodulen kan vara krånglig och det är ju dessutom där de flesta vagnarna ska hanteras.

Lånad lösning

På en träff i Gävle hittade jag lösningen på problemet. En modulägare hade klippt ut små lappar med spårnummer och satt fast dessa mellan rälerna på de olika spåren. En mycket bra lösning som jag inte var sen att låna, men den fungerar bara på 2R eftersom den täcker piggarna på 3R-rälsen.

Min variant på spårnummerlappar har svart bakgrund och vit text. Jag tycker de blir lite mer diskreta och inte stör helhetsintrycket så mycket, samtidigt som de ändå är synliga för de som vet att de finns där.

Användning

Jag har nu gjort en A4-sida med olika nummer som jag kan ha med på träffar och från detta ark klipper jag ut de spårnummer jag har behov av. Lapparna är gjorda lite för stora, så man får kanske justera storleken efter behov.

Annars är det bara att klippa ut de nummer man har behov av och justera storleken så att lappen precis kläms fast mellan rälerna, utan att bukta uppåt eller sitta för löst. Hoppas du har nytta av dem!