MMRC-uppdateringar

Nu har jag kommit ett steg längre med MMRC. Under hösten tog jag nya tag med mjukvaran och gjorde en ny version av växelstyrningen. Den blev lite enklare uppbyggd och kanske lite mer lättbegriplig (för den som programmerar själv).

Jag har nu testat den versionen på en av mina egna moduler och ser att den fungerar, även om det alltid går att göra lite bättre.

Läs mer

Lite ny struktur

Jag har länge tyckt att strukturen på framför allt avdelningen Modulguide har varit lite haltande. Jag har blandad rena instruktioner, med mer berättande texter och faktabaserade sidor.

Nu har jag äntligen kommit på hur jag ska åtgärda detta!

Läs mer

Kretskort & modul

Under sommaren har jag inte gjort så mycket kring MMRC. Istället har jag ägnat lite fritid till att bygga vidare på en modul som ska komplettera min hemmabana med en förgrening.

Det har varit en hel del pyssel med förgreningsmodulen, för den är dubbelspårig och har även växlar för att kunna byta spår (vänster till höger). Dessutom ska själva förgreningsdelen var löstagbar så att allting kan förvaras i mina vanliga modullådor (700×280 mm). Så det blev mycket pyssel med att få till kurvan till stickspåret, så den både blev jämn och samtidigt kapad med minimalt glapp i skarven.

Läs mer

Stationspulpet

Under våren har jag roat mig med att bygga en stationspulpet till mina moduler. På en modulträff finns ju behov av att kunna hantera vagnskort och fraktsedlar för mina industrier.

Provbygge

Hela bygget är ett prov och ska kanske i framtiden byggas med lite rejälare materiel i vissa fall. Exempelvis är 3 mm board lite för klent som skrivyta.

Det stora ”arbetet” var att vänta på 3D-skrivaren. De fyra hållarna jag gjort för fraktsedlarna tog 7 timmar vardera att skriva ut! Men nu när det är gjort tycker jag ändå det blev bra och de ger vardera fem fack till hantering av frakt- och händelsekort.

Läs mer

Låg aktivitet kring MMRC

Jag har senaste tiden prioriterat att få klart några moduler till körbart skick. Därför har det inte hänt så mycket kring MMRC, men det var ju planerat.

Kretskort & hållare

Det enda jag egentligen tillfört är att beställa ett nytt litet kretskort för att kunna koppla ihop två växlar, lysdioder och en knapp med kretskortsdatorn. Jag har precis lött fast komponenter och stiftlist, men ännu inte kopplat ihop med kretskortsdatorn. Målet är att göra det under Kristi Himmelsfärdshelgen.

För att kunna fästa kretskort och kretskortsdatorn i modulen, har jag även kontruerat en hållare och skrivit ut den på 3D-skrivaren. Jag har testat den utan att allting är riktigt hopkopplat och det ser lovande ut.

Läs mer